Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Το βρωμερότατο 23.

Το 1989 η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξαπάτησε το λαό σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου: Έστησε ένα ειδικό δικαστήριο βασισμένο στον απατεώνα Κοσκωτά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τελικά αθωώθηκε, καθώς ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμος να κατέβει στους δρόμους, αφού δεν υπήρχαν καταδικαστικά στοιχεία. Ο ίδιος ο Ανδρέας δεν έκανε το χατίρι στους δεξιούς να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας που καταδικάστηκε μόνο και μόνο για να «χρυσώσουν το χάπι» της αθώωσης του Ανδρέα, έγινε αιτία της πιο οδυνηρής ήττας του Μητσοτάκη: Κανείς βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ δε δέχτηκε να πάρει την έδρα που είχε στη Βουλή. Έτσι έγιναν οι επαναληπτικές εκλογές της Β’ Αθήνας, όπου το ΠΑΣΟΚ διπλασίασε τις ψήφους του! Η ΝΔ δεν τόλμησε καν να κατέβει σε κείνες τις εκλογές.

Για τον Παππά και το ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να πούμε πολλά. Η πολιτική των ρεφορμιστών είναι η πολιτική του «ναι», του «μένουμε Ευρώπη», δηλαδή της υποταγής, της υποτέλειας, του μνημονιακού πλιάτσικου και καταστροφής, ίδια στην ουσία μ’ αυτή της ΝΔ. Εκείνο που δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε είναι πως τόλμησε να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες των καναλιών να πληρώσουν εκατομμύρια υπέρ του δημοσίου, αφού για χρόνια είχαν (και έχουν) τις δημόσιες συχνότητες τζάμπα! Μάλιστα, αν είχαν μυαλό στο ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητούσαν αναδρομικά και για όλα αυτά τα χρόνια που οι καναλάρχες λυμαίνονταν δημόσια περιουσία, ενώ θα έστελναν στο δικαστήριο της συμμορία της ΝΔ, ακριβώς γιατί χάρισε σε ιδιώτες τις συχνότητες. 

Η εισαγγελέας, ως έντιμη που είναι, είπε πως δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του Παππά ώστε να καταδικαστεί. Είναι αλήθεια, είναι όμως αυτό αρκετό; Αν ήμουν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θα έκανα μεγάλη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια. Γιατί δεν ξέρουμε πόσο κομματόσκυλα είναι οι άλλοι δικαστές. Κανονικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αθωωθεί. Κανείς (πλην των τρολλ της ΝΔ και των ηλιθίων) δεν πιστεύει πως ο Νίκος Παππάς έκανε παράβαση καθήκοντος και πήρε χρήματα. Η δίωξη αυτή είναι 100% πολιτική. Το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια: Ούτε ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας δεν υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα όλοι οι τηλεοπτικοί βόθροι είναι γραφεία ρύπου της ΝΔ.    

Όμως με Μητσοτάκη η δικαστική εξουσία μας έχει συνηθίσει σε προκλητικότατες ανήθικες και άδικες αποφάσεις. Είναι άλλωστε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που με συντριπτική πλειοψηφία αφήνει τα όρνεα των funds να πετάξουν τον κόσμο στο δρόμο. Οπότε περιμένουμε να δούμε, αν ο Μητσοτάκης θα ξεπεράσει το «κάθαρμα», όπως έλεγε ο λαός τον αποστάτη πατέρα του, στην αθλιότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...